Συνεχίζεται η κλήση του δένδρου προς το δρόμο – Ο δήμος να ανταποκριθεί στο αίτημα των κατοίκων, άμεσα…

Γράφαμε πριν λίγες ημέρες πως ένα τεράστιο δένδρο σε αυλή πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Παλ. Πολεμιστών και Π. Π. Γερμανού, έχει ξεραθεί και έχει αρχίσει να γέρνει προς την πρώτη οδό, η οποία εκτός της αυξημένης κίνησης και κυκλοφορίας οχημάτων, φιλοξενεί και λεωφορειακή γραμμή, όπως και η δεύτερη.

Οι ένοικοι του ακινήτου με αίτησή τους από την περασμένη εβδομάδα, στο δήμο ζητούν να παρέμβει πριν σημειωθεί κάποιο ατύχημα, από την πτώση του.

Ο δήμος παρ΄ ότι πρόκειται για ιδιωτικό χώρο, έχει το δικαίωμα παρέμβασης, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν σε ανάλογες καταστάσεις, ακόμα και αυτεπάγγελτα, για τη δημόσια ασφάλεια.

Επίσης έχει το δικαίωμα να απαντήσει στο αίτημα των συμπολιτών μας σε χρονική περίοδο του ενός μηνός, εάν έως τότε το δένδρο δεν έχει πέσει, προκαλώντας ζημιές, στο δίκτυο της ΔΕΗ, πέφτοντας επάνω σε κανένα Ι.Χ., ή τραυματίζοντας κάποιον περαστικό.

Ας ελπίσουμε πως δεν θα χρειαστεί τόσος χρόνος για να ανταποκριθεί στο αίτημα των συμπολιτών μας και εμείς να επανέλθουμε.

Έως εχθές πάντως δεν υπήρξε κάποια απάντηση από το δήμο, όπως μας πληροφόρησαν, από την πολυκατοικία.

Σημειώνουμε πως  έγινε προσπάθεια να ελαφρύνει κάπως το φορτίο του δένδρου από ορισμένα κλαδιά, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο, αφού οι κάτοικοι δεν έχουν τα απαραίτητα μέσα για αυτήν τη δουλειά.

Σε αναμονή λοιπόν, ελπίζουμε όχι μακράν…

Παραπλεύρως δημοσιεύουμε φωτογραφία από παρέμβαση του δήμου, σε ανάλογη περίπτωση σε αυλή σπιτιού στον Προφήτη Ηλία, τον Μάρτιο του 2020.